VOURNI RESIDENCE No 2

PROJECT DETAILS​

TYPE: PRIVATE RESIDENCE

LOCATION: VOURNI / TINOS

YEAR DESIGNED: 2018

DESIGNING TEAM: GVIDALIS D&C / KATERINA ROUSOUNELOU/ GEORGE VIDALIS

CONSTRUCTION: GVIDALIS D&C

3D: EIRINI VIAROPOULOU

SHORT DESCRIPTION

Situated in a beautiful location of the island, Vourni residences offer a unique combination of private luxury, functionality and aesthetics, in a short distance from Tinos town.

With stunning views to the Aegean Sea, the two residences are designed by GVIDALIS DESIGN & CONSTRUCTION to coexist in harmony with their natural surroundings, while providing sophisticated living spaces to satisfy the most demanding contemporary needs. Both buildings feature underground spaces with roofs that follow the natural slope and a creative use of local materials, which allow them to fully integrate into the landscape. Their “L” shape configuration creates wind-protected front terraces, as well as a feeling of privacy in their infinity pool settings.

Two sandy beaches are located within just a few minutes’ walk from the residences, through a scenic route that follows the old footpaths of the famous “handmade” landscape of Tinos.

RESIDENCE 2

Residence 2 is a single level property of 210sqm, which consists of a main living space and three bedrooms. Its clean-cut design in combination with the use of natural materials, secure maximum integration of the building into the surrounding landscape.

The main living area, which consists of the living and dining room, as well as the kitchen in the back of the same space, is situated in the south-western part of the building. This main interior space is complemented by the outdoor dining and lounge areas in the front terrace of the house, overlooking an impressive infinity pool at the southern end of the terrace.  

Three bedrooms are situated on the north-eastern wing of the building, all featuring ensuite bathrooms. The northern one of them also features a separate entrance, allowing the opportunity to be used as an independent guestroom.

In the “core” of the layout, between the main living space and the bedroom wing, an inner patio brings in more green and allows additional natural light to the interior. ..

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

G.VIDALIS 2020 © All rights reserved